luni, 6 decembrie 2010

JOS CORTINA! SUS FOTBALUL!


JOS CORTINA! SUS FOTBALUL!

de Gabriel Mihailovici 22:22 | 06-12-2010 | 1 Comentariu A A A

În direct la Digi Sport, Steaua și U Cluj au tras cortina peste sezonul fotbalistic românesc 2010, printr-o dispută încrâncenată, în care rezistența în regim de viteză  „a luat prim-planul” tehnicii individuale, respectiv automatismelor de joc/schemelor tehnico-tactice.
STEAUA – U  CLUJ  3-0 (1-0)
A marcat: Martinovici (min. 22 - are meritul de a-și fi încercat șutul, iar Păcurar – care declarase că vine să-și ia revanșa în Ghencea – are meritul de a se fi implicat în devierea traiectoriei mingii, Huțan „a plecat pe minge„…cu exces de zel, așa că, pe „contre-pied” n-a mai putut corija noua direcție a mingii), Bilașco (min. 67 – reluare imparabilă, din 3-4 metri, a „lateralei” din dreapta, „semnată” Surdu), Stancu (min. 90 – a „teleghidat” imparabil balonul din lovitură liberă, făcând inutil plonjonul disperat al portarului oaspete !)

Meciul a început printr-o serie de atacuri și elemente ofensiv-agresive ale gazdelor:  Anghelov (min. 2, – șut violent, puțin pe lângă poartă), Nicoliță (min. 8 – centrare derutantă, deopotrivă pentru coechipieri și adversari), Tănase (min. 8 și 13, șuturi bine intenționate, traiectoria baloanelor a fost dezamăgitoare…)
Chiar și după deschiderea scorului, roș-albaștrii și-au continuat raidurile în „treimea” adversă…Bilașco a reluat, vizibil incomodat, centrarea liftată a lui Nicoliță (min. 36)…peste 2 minute, Bonfim nu a nimerit ținta, iar Latovlevici a mizat pe „arma șutului-centrare”(min. 41) , în fine, B. Stancu a „încheiat” repriza cu un șut sub transversală, care i-a dat posibilitatea să se remarce…portarului oaspete (min. 42)
„Șepcile roșii”, echipate în alb pe verdele gazonului din Ghencea, au „lipit” la singura lor ocazie din prima repriză, un șut conformist (min. 47), iar în rest, fie au căutat să întârzie declanșarea asalturilor Stelei, fie să respingă, sub orice formă, orice incursiune mai periculoasă, fie să speculeze momentele de relaxare ale gazdelor , pentru a contraataca pe flancuri, finalizând mai mult prin „trasoare”, decât prin centrări…
După revenirea de la cabine, la centrarea lui Bonfim, Bilașco  a reluat balonul exact „pe” Huțan (min. 49)…peste 3 minute portarul clujenilor a gafat la „bolta” lui Nicoliță, dar Surdu n-a fost suficient de abil/speculativ să majoreze avantajul gazdelor…scenariul celor 2 va fi reluat în min. 65

Cl. Niculescu a „curbat” mingea , la lovitura liberă din min. 59, nu îndeajuns de înșelător pentru vigilentul Tătărușanu…
„Omul cu centrările”, BĂNEL NICOLIȚĂ, mai „aruncă” un „covrig” în min. 73, însă fundașii oaspeți au anticipat, corect și prompt, cum se va „duce” mingea…
Păcurar îi testează reflexele goalkeeper-ului gazdă, la lovitura liberă din min. 79, cornerul e lipsit de urmări…
Ultimele minute s-au înscris în dominanta ostilităților de până atunci, CU TOATĂ REUȘITA SUPERBĂ A LUI STANCU (LA REVEDERE 2010- FOTBALISTIC, LA MULȚI ANI – 2011 !), astfel că victoria Stelei are doza ei de credibilitate și convingere, ca să-i alimenteze optimismul nu doar cu Napoli, ci și pentru restul campionatului…La U  Cluj, Ionuț Badea are mult de muncă, pentru a conferi identitate echipei sale, măcar și prin apropierea randamentului celor „11” din teren plus omogenizarea evoluției compartimentelor, respectiv a unor fluente relații de joc între ele…
Reacţii:
“Nu ne aşteptam să fie un joc aşa uşor. Felicit jucătorii pentru implicarea din teren, pentru realizările lor şi pentru modul în care au abordat faza ofensivă cât şi cea defensivă. Sunt semne bune privind jocul care ne aşteaptă la Napoli. Moş Niculae a fost darnic dacă ne gândim, la scor, la victorie- înseamnă că am fost băieţi cuminţi. Este un lucru bun că avem la dispoziţie opt zile să ne pregătim pentru meciul cu Napoli, ar fi o performanţă foarte bună să ne calificăm mai departe”a declarat Lăcătuş, care a precizat că încă nu ştie perioada de indisponibilitate a lui Cristi Tănase.
Marius  Bilaşco, Steaua: “Mă bucur că am putut să înscriu şi să câştigăm. Sper că de-acum să fie linişte, dar liniştea va fi atunci când vom fi pe primele locuri. Este important să sperăm atât timp cât sunt, matematic, şanse. Avem şi meciuri directe aici, în Ghencea, de ce sa nu sperăm?”
Novac Martinovici, Steaua :”3 puncte foarte importante! Este foarte important că echipa a câştigat şi nu am primit gol. Putem recupera diferenţa faţă de echipele din fruntea clasamentului.”
Helmuth Duckadam: “Bogdan Stancu merită felicitari, el va rămâne până la vară la Steaua, cu siguranţă. Avem acum un moral bun pentru meciul cu Napoli.  Chiar dacă este sub Steaua, Napoli este cea mai bună formaţie din lume şi va fi un meci greu.”
Claudiu Niculescu, U Cluj: “O înfrângere grea. Din păcate nu am reuşit să respectăm ceea ce ne-a cerut antrenorul. Orice înfrângere e grea, dar asta este mai dureroasă, este în faţa Stelei. Din păcate n-am reuşit să facem prea multe puncte în acest tur, dar sunt convins ca în retur vom recupera.”
Ionuţ Badea, antrenor U Cluj: “E un scor prea sever, dar cele trei goluri sunt meritate la modul cum s-a desfăşurat jocul. Suferim încă în organizare, avem limite. Probabil că Niculescu a fost injurat din cauza trecutului lui dinamovist. Este important să formăm un grup pentru consistenţa jocului. Felicit Steaua pentru victorie.”






1 comentariu to “JOS CORTINA! SUS FOTBALUL!”

  1. Justyn says:
    FORTZA STEAUA!!!! HAI CA SE POATE BAIETI, NE TREBUIE AMBITIE SI II BATEM PE TOTI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu