- Alba ca zapada Aluatul: Se dizolva zaharul in lapte,se adauga ouale,sarea,uleiul ,amoniacul.Se presara faina in ploaie si se imparte aluatul in 3-4 foi care se coc pe fundul unei tavi de aragaz
- ALIVENCI se freaca branza,pana devine o crema,se adauga ouale,malaiul,faina,zaharul,smantana,untul,pe rand. Se unge o tava cu unt,se torna compozitia,si se coace la foc potrivit circa 35 minute.
- Baclava Intr-adevar, un preparat cu specific turcesc, dar baclavaua nu rasfata la masa doar sultanul, ci daca vrem si pe noi, cei care avem curiozitatea sa pregatim acest desert dulce!
- Banane coapte la microunde Bananele curatate se taie pe lung pe jumatate si se asaza pe un vas tapetat cu unt.
- bezele cu cafea Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul amestecat cu cafeaua si se bat in continuare pana cand se obtine o spuma tare
- Bezele la microunde Albusurile se bat pana ajung de consistenta unei spume. Se incorporeaza zaharul.
- Biscuiti cu miere de albine Mierea cu zaharul si untul se pun la topit si se lasa pe foc pana cand amestecul se desprinde de pe vas , apoi se da la o parte si se lasa la racit.Se adauga ouale intregi
- Biscuiti cu nuca Se sparg ouale intr-un castron si se bat cu zaharul 15 minute; se adauga nuca, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina, se amesteca si se toarna in tava unsa..
- Bomboane cu cirese confiate Se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilinat pana acesta devine o crema spumoasa, se adauga esetnta de migdale si pesmetul de bistuiti.
- Bomboane de ciocolata cu crema de alune Se freaca untul cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa se adauga estenta de rom, alunele tocat marunt, pesmetul de biscuiti si laptele.
miercuri, 8 decembrie 2010
retete prajituri de sarbatori
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu